Het Ontstaan

De Stichting Kalapuwa is in 2013/2014 opgericht door Theo Mosch. Terwijl hij op vakantie was met zijn vrouw Tineke en vrienden en mede-oprichters van de Stichting Martin en Yvonne, werden lokale vissers waargenomen die met de hand hun netten langs de kustlijn slepen om vis te vangen. Er werd een gesprek gestart met de vissers en al snel werd duidelijk dat dit een direct gevolg was van de Tsunami die in 2004 zoveel schade had aangericht en hun boten vernietigde. Voor deze arme vissers was het onmogelijk gebleken om leningen van de banken te krijgen om hun bedrijven te herfinancieren.

Dit was het cruciale moment toen besloten werd om het systeem van microfinanciering te regelen. Zes maanden later keerde Theo in 2014 terug om een haalbaarheidsstudie uit te voeren en vergaderingen te houden met de relevante lokale autoriteiten (politiecommissaris, advocaat, advocaat enz.) Om vooral een levensvatbaar netwerk op te zetten.

Nu, na een aantal jaren, richt Stichting Kalapuwa zich op Ondernemerschap, onderwijsprojecten en humanitaire hulp voor, onder andere, ouderen, gehandicapten en wezen.

De Stichting Kalapuwa heeft hun activiteiten, voor de meeste projecten, geconcentreerd op het schiereiland Kalapuwa en in het algemene gebied van Kalutara. Dit schiereiland werd het zwaarst getroffen in de tsunami van 2004. Het is ons doel om een duurzame economische revitalisering te faciliteren en onze investeringen in onderwijs en ondernemerschap spelen een sleutelrol in dit plan.

We reizen twee of drie keer per jaar terug naar Sri Lanka om alle projecten te controleren, nieuwe contacten en relaties te ondersteunen en te initialiseren. Onze activiteiten worden lokaal ondersteund en gecontroleerd door onze vertegenwoordiger Nilantha Chyandrappria.

Contact Info

Veenestraat 21
3751 GE Bunschoten Spakenburg

[email protected]

KVK: 61002550
ANBI Nr: 8541.59.861
IBAN: NL04RABO0190466855

Over Ons

De Stichting Kalapuwa Sri Lanka is opgericht om de doelstelling zoals elders beschreven, te verwezenlijken en door middel van een zgn ANBI registratie ook het bedrijfsleven wat betere mogelijkheden te geven om te sponsoren.