Doelstelling

De doelstelling van Stichting Kalapuwa is om duurzame economische groei te realiseren op het schiereiland. Als alle gezinnen op het eiland weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien, doordat zij zelf werken of kinderen hebben die studeren/werken, dan is onze missie geslaagd. In een ideale wereld heffen wij onze stichting over een aantal jaren weer op.

De realiteit is anders, weten wij. Ook Sri Lanka wordt geconfronteerd met corruptie (vooral binnen de overheid) en emoties als schaamte en jaloezie zijn heel groot. We zien ook dat wanneer mensen zich ontworstelen aan armoede, zij niet echt bereidwillig zijn om te delen met anderen wanneer zij het financieel goed hebben.

Stichting Kalapuwa hanteert, vanuit de kernwaarden, een aantal uitgangspunten bij alles wat we doen:

  • We ondersteunen, maar we geven nergens geld. Om corruptie tegen te gaan, spreken we altijd in diensten en producten, nooit over geld. Wanneer we bijvoorbeeld iemand een rolstoel geven, dan spreken we af bij de winkel en krijgt hij de rolstoel overhandigd. Wanneer we naar de gevangenis gaan, dan gaan we de eerste keer heen om een lijst te maken wat er nodig is. We kopen het vervolgens zelf en gaan het dan ook zelf overhandigen. Gezien het feit dat de Burgemeester, de Gevangenisdirecteur en de Politie commissaris mensen met zeer goede intenties zijn en wij een goede relatie met ze hebben, ontmoeten wij nagenoeg geen corruptie in Sri Lanka.
  • In het netwerk zijn we allemaal gelijk(waardig). Werken in een andere cultuur is niet altijd makkelijk. Wij realiseren ons ook terdege dat wij vaak met onze witte westerse ogen naar iets kijken. We stellen ons dan ook vaak de vraag: Zijn wij bereid om het in de context van deze cultuur op te lossen? Dit lukt ook alleen als iedereen een gelijke stem heeft en dit moedigen we altijd aan.
  • We mogen fouten maken en leren hier van. Schaamte is in Sri Lanka een grote emotie en de eerste reactie is altijd om een ander de schuld te geven. In ons netwerk delen we onze fouten en leren we van onze fouten. Wij zijn bereid om ons hierbij kwetsbaar op te stellen, we geven het goede voorbeeld en kunnen daardoor samen verder groeien.

Donaties mogelijk ->

Contact Info

Veenestraat 21
3751 GE Bunschoten Spakenburg

[email protected]

KVK: 61002550
ANBI Nr: 8541.59.861
IBAN: NL04RABO0190466855

Over Ons

De Stichting Kalapuwa Sri Lanka is opgericht om de doelstelling zoals elders beschreven, te verwezenlijken en door middel van een zgn ANBI registratie ook het bedrijfsleven wat betere mogelijkheden te geven om te sponsoren.